Mijn bestelling

Items: 0
Prijs: €0,00

Kunst, het land en de droomtijd


Kunst is een belangrijk onderdeel van het leven van Aboriginals en is nauw verbonden met het land en de geloofsovertuiging. Droomtijd (Dreamtime) ook wel bekend als ‘Jukurrpa’ (Dreaming) is de mythologie van de gedachtenwereld van de Aboriginals. Hierin speelt het hedendaagse landschap een belangrijke rol. Voor de Aboriginals is het landschap een soort bijbel.

Om de Aboriginal cultuur en de relatie met de fysieke en spirituele wereld te begrijpen, moet je beginnen met het land. Alles van de inheemse samenleving is hiermee onlosmakelijk verweven en hierop aangesloten. Zo dansen, zingen en schilderen de Aboriginals het land. De spiritualiteit van Aboriginals, hun culturele overtuigingen of reden van bestaan, is het land.

Traditionele symbolen zijn een essentieel onderdeel van de hedendaagse Aboriginal kunst. De Aboriginals hebben een lange traditie in het gebruik van deze symbolen en ze worden veelal toegepast in hun kunstuitingen. Hierin spelen de symbolen een belangrijke rol en deze zijn de verbinding met het land, de voorouders en hun droomtijdverhalen.

Lees meer

Kunst, het land...2.JPGKunst, het land...4.JPG

Kunst, het land...6.JPGKunst, het land...7.JPG

Ontwerp en realisatie: Digivisie – Rotterdam